Ordspråk om livet
Ett bra ordspråk är i sig ingen nyhet, det talar ju bara om något som vi redan är medvetna om men som vi aldrig själva har satt ord på. När man hör kloka ordspråk om livet så kan det få en att stanna upp och kanske fundera lite på saker som relationer, val i livet, och mer. Samtidigt så är det inte så att varje ordspråk om kärlek eller ordspråk om barn behöver vara allvarligt. Det finns en massa roliga ordspråk som på ett humoristiskt vis ritar upp en bild av de flestas vardag, och av livssituationer. Svenska ordspråk kommer ofta från en tid som såg väldigt annorlunda ut vad gäller kultur och samhälle, men trots detta så är citaten som handlar om hur man ska bete sig och tänka i livet fortfarande högst aktuella. Man kan alltså säga att de här uttrycken överlever för att de rör vid kärnan i mänskligheten och därför så spelar det egentligen inte så stor roll om ordspråket är svenskt eller om det kommer från buddhistiska ordspråk som har översatts.
Ordspråk om livet
Vi tycker om att sätta ord på livets olika händelser. Detta oavsett om det rör sig om kärlek eller kanske det som händer på jobbet. I och med att man knappast själv kan komma ihåg alla coola och tänkvärda citat som finns så kan det vara spännande att läsa igenom lite olika uttryck. En del väljer att få regelbundna meddelanden på telefonen eller email med fina ordspråk för att på så vis förgylla vardagen. Det kan vara förvånande hur passande de här citaten kan vara trots att man inte visste precis vad som skulle komma för en viss dag.
Vem myntar uttrycken?
När det gäller latinska ordspråk så kan man många gånger tala om vem som sade vad, men klassiska svenska ordspråk har ofta okänd källa. Man vet helt enkelt inte riktigt vem som började säga en viss mening. Sedan så finns det ju modernare citat som kommer från kändisar och politiker. Det här kan vara riktigt roliga ordspråk under en viss period, men när det som meningen handlade om inte längre är aktuellt så faller citaten i glömska. På nätet så är det lätt att hitta bra uttryck och rim som man kan använda sig av som julklappsrim och för andra tillfällen, och man behöver inte fundera på det där med källa för det här är text som man kan använda sig fritt av och det särskilt då det rör sig om de klassiska uttrycken som inte tycks ha någon specifik upphovsman. Om man citerar en känd person så kan det förstås vara bra att ange personen som källa och det särskilt när man inkluderar uttrycket som en del av en text man kanske publicerar på en blogg online.