MetallindustriYtbehandling

Vad kan du tjäna på snabbavveckling?

Idag är det många som väljer att lägga ner bolag med hjälp av det som kallas för snabbavveckling. Det här är i grund och botten en företagsförsäljning. Du säljer ditt bolag till ett annat bolag som sedan likviderar. Detta får du betala för men samtidigt så får du ut pengarna ur ditt bolag i samma stund som du säljer det.

Snabbavveckling spar dig tid

En sak är självklar, med snabbavvecklingen så kommer du att spara tid. Inte bara för att det hela blir klart på en gång. Om du kan allt om ytbehandling så betyder det inte att du också kan allt om företagsekonomi. Då du inser att du kommer att få lägga mycket tid på att själv avveckla ditt ab så kanske det blir värt det för dig att betala för att få denna hjälp.

Idag är det verkligen enkelt att få hjälp med avveckling av ab online. Du kan ta kontakt med en bolagsservice som erbjuder avvecklingen på måndag och ha sålt ditt ab på onsdag. Det betyder att du på några dagars tid har fått ut pengarna från ditt ab och sedan inte behöver syssla mer med det.

Du slipper oroa dig för att det går rätt till

Om vi förutsätter att du säljer ab för avveckling till ett seriöst bolag med gott rykte och godkännande från Finansinspektionen så kan du ju verkligen släppa det hela i samband med försäljningen. Det betyder att du slipper oroa dig för att likvidationen av ab kommer att ske på lagligt vis.

Du kan gå vidare och helt släppa det bolag som du har lagt ner verksamheten för. Bolagstjänsten som köper ditt företag kommer att lägga de 7-9 månader som krävs för att avveckla. Men du är verkligen fri att tänka på annat då du vet att de sköter det hela enligt konstens alla regler.

Fördelen att få ut pengar ur bolaget snabbt

En viktig anledning till att många väljer att ta kostnaden för snabblikvidation är att den ger pengarna ur bolaget så snabbt. Det handlar ju inte bara om att du slipper vänta på utbetalningen i över ett halvår om du själv sköter avvecklingen. Det kan ju vara så att du har planerat in något särskilt inom kommande veckor som kräver en investering.

Pengarna som du får ut ur bolaget med snabbavveckling ska kanske användas för en nysatsning. Eller så vill du använda dem för en semester eller något annat personligt för dig och din familj.

En snabb utbetalning kan verkligen få stor betydelse på olika sätt. Den gör det rimligt att betala för hjälpen med att avveckla ab. Detta även då du vet att du skulle kunna klara av likvidationen på egen hand.