Metallindustri

Är det dyrt att starta bolag?

Kostnaden för ett nytt bolag beror på många olika saker. Med lång erfarenhet av tillverkningsindustri så kan det ju vara så att du har det som krävs för att lyckas snabbt. Men god kunskap om industriautomation och ytbehandling är inte samma sak som god kunskap om företagande. Då du ska starta bolag så måste du först och främst ha en vattentät plan så att verksamheten kan utvecklas på ett bra sätt.

Formella kostnader för att starta bolag

Det är förstås så att det kostar en slant att starta bolag då du till exempel ska ha pengar till aktiekapitalet på 50 000 kronor. Om det här känns som en stor post så är frågan om du verkligen ska starta ett aktiebolag. Det kan ju finnas andra bolagsformer som kommer att passa mycket bättre. Det går att byta från till exempel enskild firma vid senare tillfälle.

Det kostar också att registrera bolag. Det rör sig inte om stora pengar men du bör ändå vara medveten om det. Bolagsverket ger dig god information om kostnader och vad som krävs för att starta bolag på sin hemsida. Den informationen bör du läsa noga om du tänker starta aktiebolaget själv och vill veta vad det kommer att kosta i tid och i pengar.

 

Köp ett lagerbolag

Du kan också lägga till några tusenlappar för att köpa ett lagerbolag. Det här kostar mer än om du hade skött hela processen med registrering själv. Trots detta så är det många som väljer att starta aktiebolag på detta vis. Det beror på att ett lagerbolag är redo att använda så snart som du har köpt det.

Med lagerbolaget så kan du omedelbart ställa ut räkningar och börja tjäna pengar på din verksamhet. Det kan ju bli en fördel om du har goda kontakter och redan nu kan komma igång med uppdrag. Då kommer några tusen extra inte att vara ett problem utan snarare en investering som gör att du kan tjäna större pengar.

En affärsplan som håller

Då du vill starta eget så är det viktigt att du formulerar en affärsplan som håller. Den ska synas av en person som kan affärer och som också har inblick i tillverkningsindustrin. Försök att hitta en person som du litar på och som kan ge dig rätt tips. Det är viktigt att inte kasta sig in i en verksamhet utan en plan.

Då du har en affärsplan så är du beredd på kostnaderna. Då kommer du också att ha skapat en buffert för oförutsedda utgifter. Det gör att du slipper obehagliga överraskningar och att du kan driva verksamheten framåt så att den snart går på plus och inte längre bara innebär en kostnad.