Annat

Klädhästar används i många olika sammanhang

Var ska du hänga den där tröjan som inte är smutsig men heller inte så ren att den kan läggas tillbaka i garderoben? Det är inte bara butiker som drar nytta av klädhästar som är ställningar med plats för kläder och mer. Dessa ställningar kan vara med eller utan hjul och har ofta en design som är mycket vacker och väl passande som inredning.

Klädhästar i butiken

I en butik är det mycket vanligt med klädhästar. De används för att hänga upp kläder på olika sätt. Det kan finnas ställ av den här typen i själva butiken där folk går omkring och ser på kläder. Dessutom kan man behöva klädhästarna i samband med provrum där det krävs avlastning.

Kläder som provas men inte köps lämnas ju för det mesta i provrummet. Då är det smart att ha avlastning alldeles invid för att återigen sortera och sedan hänga ut plaggen på rätt ställen i butiken. Klädhästen är för det mesta gjord helt i metall och är en vacker typ av inredning som vi har vant oss vid att se i klädbutiker.

Klädställ för ditt sovrum

Det är också ganska vanligt med den här typen av klädställ i sovrum. När du kommer hem och vill byta till hemmakläder kanske du inser att de plagg du tar av dig fortfarande är rena och fräscha. Då de får hänga på klädhästen över natten går det att använda samma plagg nästa dag.

Klädhästen är också en riktigt bra ställning då du vill ångsteama plagget inför nästa användning. Precis som i butiker har hushåll numera handhållna steamers. Med dessa går det att snygga till plagg som skrynklats av användning. Det görs lätt i sovrummet då kläderna hänger på klädhästen.

Viktigt med hög kvalitet på klädhästen

Det är viktigt med klädhästar som håller hög kvalitet. Då de kommer från svensk metallindustri är de för det mesta robusta samtidigt som de är fina att se på. Metall är ett bra material för den här typen av ställ. Trä kan kännas klassiskt men metallen är ändå att föredra för många.

För att ett ställ ska vara bekvämt att använda får det inte vara rangligt. Det måste klara av många kläder och flitig användning. Har det hjul får det inte glida omkring hur som helst. Det kan till exempel vara mycket bra med lås för hjulen när det behövs.

Klädhästens konstruktion påverkar hur stadigt den står. Häst-formen är också något som bidrar till att stället är mycket stabilt. Det ska vara svårt att välta och det bör klara av vardagliga sysslor som till exempel nämnda ångstrykningen.

En klädhäst är en tillgång

När du väl skaffar en klädhäst är chansen stor att du inser att du kommer att kunna använda den på många olika sätt. Det blir inte bara tal om att hänga kläder på den. Kanske inser du att klädhästen är ett kanonbra verktyg för att torka badlakan. Eller varför inte som avskärmning när bebisen har somnat i ditt rum.