Annat

Vilka dokument behövs för att avveckla aktiebolag online?

Snabbavvecklingen är en populär form av avveckling. Den kostar pengar men innebär att du kan avveckla aktiebolag utan att själv behöva sköta processen. Om du har kommit fram till att det är dags att likvidera ett bolag kan du göra detta online. Det är klart att inte hela processen kommer att skötas på nätet men starten börjar på ett finansbolags hemsida.

Likvidera aktiebolag med snabbavveckling

Men innan du skickar in dokument till ett finansbolag som kan avveckla aktiebolag åt dig är det förstås viktigt att du förstår vad denna form av avveckling innebär. Snabbavvecklingen är en tjänst som passar för bolag som är redo att läggas ner.

Det betyder inte att du inte kan snabbavveckla en verksamhet som fortfarande har anställda och lokaler. Men det här kommer att ta lite längre tid eftersom bolaget måste finnas enbart som pengar och dokument för att du ska kunna sälja det för likvidation.

När ditt bolag är redo att läggas ner kan du kontakta ett finansbolag som erbjuder snabbavveckling. De bästa alternativen ger dig instruktioner på sina hemsidor för hur du ska göra. Du kan fylla i ett formulär och så ska du skicka in nödvändiga dokument för att komma igång med likvidationen.

Dokumenten du ska skicka in

Det är stort sett alltid samma dokument som du måste skicka till finansbolaget från start. De kommer att vilja se en resultaträkning såväl som en balansräkning. Du kan bifoga dessa till din ansökan online och sedan skicka.

När finansbolaget har sett över de uppgifter som du har skickat kan du få en offert. Då får du veta hur mycket det kommer att kosta att avveckla aktiebolag på detta vis. Kostnaden ligger normalt sett på några tusenlappar.

Om du och finansbolaget kommer överens om att du säljer bolag för att de ska likvidera det kan du ganska snabbt ha pengarna för bolaget i hand. Finansbolaget drar sin avgift från pengarna som betalas ut. Du kan nu släppa likvidationen helt och hållet och gå vidare.

Ibland behövs det mer dokumentation

När allting finns på plats kan det gå mycket snabbt att avveckla ab. Men det händer att information fattas. Då kommer finansbolaget att be dig om kompletterande uppgifter. Om du svarar fort på deras kommunikation kan snabbavvecklingen ändå gå snabbt.

Kan det bli nej till snabbavveckling?

De dokument som du delar med finansbolaget som erbjuder snabbavveckling avslöjar om ditt företag tillhör den kategori som de jobbar med. Om du får nej till snabbavveckling kan det bero på att finansbolaget inser att det finns problem med din dokumentation.

Det kan bli så att de talar om för dig att du får komma tillbaka då du har viss redovisning på plats. Om du märker att det tycks finnas tekniska problem med ditt bolag är det viktigt att du får rådgivning så att du kan reda ut det som strular och se till att avveckla bolaget på ett lagligt sätt.