Metallindustri

Rostfri gallerdurk är mer än statistik

När man väljer att lägga gallerdurk av metall på golvet så är det förstås så att man inte vill se problem med rost. Idag så kan man välja metaller som är behandlade för att stå emot korrosion och det betyder att det går bra att lägga durk även i miljöer där det kommer att bli vått. När man försöker välja rätt typ av material så är det dock viktigt att förstå att man inte bara kan gå på rykte om en viss typ av metall. Precis som med statistik för rost på bilar så måste man inse att rost även uppstår till följd av felaktig hantering av materialet.

Rost vill man helst undvika

Välmående gallerdurk

Gallerdurken som kommer att utsättas för vatten dagligen måste förstås vara gjord för detta men man ska också betänka hur man behandlar durken. Om man har köpt fel typ av gallerdurk som inte har rätt storlek på maskor så ska man inte bli förvånad om den slits snabbare. Det är viktigt att man får en durk som är lätt att hålla ren. Även om vatten rinner undan så kan det ju bli så att alltför mycket smuts fångas i hålen varpå man till sist utsätter metallen för alltför stort slitage och en påfrestning som den inte kommer att klara av.

Med rätt hantering av durken så kommer den att hålla längre och även bidra till en fräschare miljö. Detta oavsett om det är en gallerdurk som ligger på golvet i ett kök eller om den används utomhus på en gångväg.