Annat

Ordning på papper då man vill lägga ner aktiebolag

Oavsett varför man behöver lägga ner aktiebolag så är det alltid så att man måste ha god ordning på papper för att det här ska fungera smidigt. Man kan sälja bolaget för att på så vis slippa ta hand om hela processen själv. Men även då man säljer så måste all redovisning vara i ordning. En bolagsservice kan inte sköta avveckling om det fattas information. Det här ska de också vara noga med att förklara då du tar kontakt för att få veta mer om hur du kan sälja för att avveckla bolaget.

 

Lägga ner aktiebolag själv

Det går att lägga ner aktiebolag själv. Det här är inte besvärligt eller svårt men kräver att man tar sig den tid som krävs till detta. Bolagsverket har information om hur man avvecklar ett företag. Det finns lite olika sätt att likvidera på och det är klart att man måste göra avvecklingen i enlighet med de regler som gäller i Sverige. Det går till exempel inte att avregistrera bolaget och sedan strunta i det.

Oavsett hur likvidationen kommer att ske så kommer det att krävas redovisning. Då är det verkligen bra om all redovisning finns sparad på ett sätt som gör den lätt tillgänglig. Har man haft en bra revisor så ska det inte vara några problem att få fram information som krävs för att lägga ner. Har man själv tagit hand om papper och kvitton under åren så får man gå igenom pärmar för att hitta den information som krävs för att lägga ner aktiebolaget.

Då det fattas information

Om det fattas information så kan det ställa till problem. Förhoppningsvis så kan man finna det som fattas. Om inte så gäller det att göra på rätt sätt. Då är det verkligen viktigt att man får professionell hjälp som det går att lita på. I värsta fall så kan bristande redovisning bli en dyr historia och det är något som man måste tänka på redan då man drar igång ett nytt aktiebolag. Allt ska sparas och bokföras!

Gör rätt från start

Genom att göra rätt från start så blir det enklare att lägga ner aktiebolag. Då man väljer snabbavveckling så får man rätt instruktioner på en gång. Man kan be om råd då något kanske inte är så tydligt vilket blir ett riktigt gott stöd. Redan när man kontaktar en bolagsservice för att sälja för likvidation så får man veta precis vad som kommer att krävas. Det här säkrar att man inte missar något. I varje fall då man vänder sig till ett seriöst företag med lång erfarenhet av att hjälpa andra med lagliga likvidationer.