Annat

Vad är ett lagerbolag?

Den som vill komma igång riktigt snabbt med företagsverksamhet kan välja att köpa ett lagerbolag, men vad är detta egentligen och vad kan man tjäna på det. Idag så finner man lagerbolagen via tjänster som cbs.se som även kan hjälpa till med snabbavveckling och att köpa aktiebolag.

lagerbolag4

Lagerbolag kort och gott

Man kan säga att lagerbolaget är ett bolag som aldrig har varit aktivt och som man skapar för att sedan sälja till någon som vill få ett organisationsnummer på kort tid. Med lagerbolag så kan man vara igång med sin verksamhet på några få timmar. Det här är ett vilande bolag som redan finns registrerat hos Bolagsverket så allting är lagligt. Det är viktigt att man köper ett lagligt bolag som garanterat inte har haft någon verksamhet.

Fördelar som man kan dra nytta av:

  • Då man köper lagerbolaget så får man viktig hjälp med pappersarbete vilket verkligen är bra. Det här spar tid.
  • Med ett färdigt organisationsnummer så är det ju bara att dra igång verksamheten. Man spar alltså mer tid!
  • Du slipper själv fylla i dokument som de som ska till Bolagsverket och kan därmed undvika onödiga fel som kan uppstå då man inte har tillräckligt med kunskap
  • Du slipper ta hand om avgifter då dessa är en del av lagerbolaget som du köper vilket är praktiskt

Den som inte själv vill registrera ett nytt bolag bör helt klart dra nytta av möjligheten att köpa ett som redan är registrerat och som aldrig har bedrivit någon verksamhet. I och med att det här inte kostar mer än några tusenlappar så kan man undra varför någon överhuvudtaget gör detta arbete själv.