Annat

Köp lagerbolag från rätt säljare

Du är säkert väl insatt i vad ett lagerbolag är. Om du har sett närmre på vad du behöver veta för att köpa lagerbolag har du räknat ut vilka fördelar bolagsformen ger dig. Du har insett att tiden du sparar på att inte behöva vänta på Bolagsverkets registreringsprocess är mer värd än kostnaden för lagerbolaget.

Men har du tänkt igenom hur du väljer säljare av lagerbolaget? Det här är också en fråga du måste ställa dig innan du genomför köpet.

Välj ett bolag som säljer lagerbolag

Det är klart att du måste se på kostnader. Det kan vara dyrt att starta bolag på det här viset men du kan också få ett riktigt bra erbjudande. Fast viktigare än priset för lagerbolaget är tjänsten du får. Det är ju den som du betalar för!

Till att börja med ska du välja en bolagsservice som jobbar aktivt med att köpa och sälja aktiebolag och som har god erfarenhet av att skapa och sälja lagerbolag. Om du kan hitta ett bolag som är väl förankrat på den svenska marknaden kan det vara en fördel.

Vilken känsla får du vid kontakt?

Ett sätt att avgöra om du har funnit en seriös aktör på lagerbolagsmarknaden är att ta ett samtal via telefon, chatt eller email. När du ställer en fråga som icke-aktiv kund kan du se hur den bemöts. Kanske är det en enkel fråga som till och med verkar lite dum.

Om du får ett trevligt svar och känner att supporten har all tid i världen för dig är det bra. Då vet du att du kan förvänta dig samma stöd under köpprocessen. Det kan vara viktigare än vad du tror då du ser att allting fungerar så snabbt och lätt direkt på bolagets hemsida.

Vilka tjänster får du?

Att köpa ett lagerbolag innebär flera viktiga steg där bolaget som säljer kan ge ett fint stöd. Du måste ju fylla i din företagsinformation för att bli klar med köpet. Den kommer sedan att skickas vidare till Bolagsverket som ska godkänna.

Men lagerbolaget kan användas som det är från start. Det är inte så att registreringsprocessen kommer att sakta ner din verksamhetsplan. När du väl har köpt kan du också driva ditt bolag aktivt. Men processen för att köpa ska vara smidig och då kan det vara fint om du får extra stöd med olika tjänster.

Det kan till exempel vara bra att kunna betala lite extra för att undersöka företagsnamn. Då får du reda på om det val du hade tänkt dig är ledigt. Det är inte bara det att du inte får ta samma företagsnamn som ett annat företag. Det får inte vara så att ditt bolagsnamn är för snarlikt ett annat.

Undersök alltså vilka tjänster du kommer att få hjälp med utöver själva köpet. Det är sådant som kan hjälpa dig att fatta rätt beslut vad gäller den bolagsservice som du vill köpa lagerbolag från.